close
България

Организират в Бургас безплатни уроци по програмиране за деца

1

Европейска седмица на програмирането ще се проведе от 6 до 21 октомври 2018 г. Тя цели да запознае всеки със света на технологиите и програмирането по забавен начин. Работилницата Code Week се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

SoftUni Kids, съвместно с Фондация Софтуерен университет организират в Бургас уъркшоп по програмиране за деца между 10 и 14 години. Събитието ще се проведе на 13 и 20 октомври, като част от Европейската седмица на програмирането.

* За кого е подходяща работилницата?

Работилницата е за деца между 10 и 14 години. В нея ще се демонстрира една нова технология – платката Digital Sandbox – микроконтролер, разработен за обучителни цели. След това малките програмисти ще научат как се работи с LED и RGB светодиоди, ще имат възможността да използват средата за разработка Ардуино – най-широко разпространената за управление и програмиране на микроконтролери. Нагледно ще се запознаят с връзката между хардуер и софтуер и езика за програмиране C++.

Не пропускайте чудесната възможност вашето дете да се включи в Code Week, призовават организаторите, като го запишете ТУК!