close
България

Откри се Пети международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“

DSC_7492

Петият международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“ беше открит днес в Държавен куклен театър- Сливен.
„Светът на изкуството е по-красивата страна на живота. Всички Вие създавате всеки ден онази магия, в която чрез сълзи и смях се пречистват душите.“ Това заяви по време на откриването заместник- кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова. Тя пожела на гостите и домакините вдъхновение, любов и успехи- и на сцената, и в живота.

Артистичният директор на фестивала Ефимия Павлова даде официалния старт на събитието. Последва постановката Дракон“ по Евгений Шварц на ДКТ- Сливен, която обра овациите на малките и на големите зрители.

Официалното откриване беше предшествано от „Концертът на куклите“ на Куклен театър „МАЛЕ-МАЛЕ“, София.
Тазгодишното издание на фестивала има гости от Швеция, Турция, Унгария и театри от страната.

Фестивалът продължава до 19 април и е под патронажа на кмета на Община Сливен Стефан Радев. ДКТ- Сливен е негов организатор със съдействието на Община Сливен и Министерството на културата. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и Общински фонд „Култура“. Партньори са Областна администрация- Сливен, Национална художествена академия, Регионално управление на образованието, РБ „Сава Доброплодни“, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ и Регионален исторически музей.