close
България

Официално беше даден старт на ХVI Национален фестивал „Цветен камертон“

DSC_0293

И тази година Сливен е домакин на Националния фестивал „Цветен камертон“. Днес в зала „Сливен“ беше даден старт на конкурса, в който се състезават млади таланти от цялата страна.

Заместник-кметът Пепа Чиликова пожела успех на всички участници.

„Скъпи приятели, участници, родители и гости, изключително ми е приятно да ви приветствам с добре дошли в нашия град от мое име и от името на господин Стефан Радев, кмет на Община Сливен. Скъпи деца, сцената на „Цветен камертон“ е била сцена за много таланти. Искам да ви пожелая да се представите отлично, да намерите нови приятели и разбира се – най-вече да се забавлявате. Благодарение на вас, във всички тези празнични дни, нашият град ще бъде още по-пъстър и цветен. Искам да благодаря на журито, че за поредна година прие нашата покана. Пожелавам ви ползотворна работа! Обявявам ХVI Национален фестивал „Цветен камертон“ за открит“, каза в приветствието си заместник-кметът Пепа Чиликова.

Конкурсът е разпределен в четири възрастови групи, като участие са заявили общо 63 деца. Първата е за деца от 5 до 8 години, втората – от 9 до 11, третата – от 12 до 14 и четвъртата възрастова група е от 15 до 17 години. За всички са предвидени награди, като големият победител ще получи и Гран При статуетка „Цветен камертон“.

Композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки и певицата Тони Димитрова са жури в музикалната надпревара.

Заключителната част на конкурса е в неделя, 21 април от 19.30 часа в зала „Сливен“.

Основната цел на фестивала е да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност да се изявят в областта на популярната музика. Организатори са Община Сливен и ЦПЛР – Детски комплекс – Сливен.