close
Спорт

Официално: Реал (Мадрид) продаде Кристиано Роналдо на Ювентус

kristiano ronaldo

Ръководството на Реал (Мадрид) официално обяви продажбата на Кристиано Роналдо в Ювентус.

Официалният сайт на „кралете“ изрично уточнява, че сделката се осъществява заради желанието и молбата на португалската суперзвезда.

По непотвърдена информация „бианконерите“ ще платят 105 милиона евро за правата Кристиано. CR7 ще подпише договор за четири години и ще получава годишна заплата в размер на 30 милиона евро плюс бонуси.

„Реал Мадрид съобщава, че заради желанието и молбата на играча Кристиано Роналдо, се съгласява да го продаде на Ювентус“, започва официалното съобщение от „Сантиаго Бернабеу“. В неговото продължение пък се изтъкват огромните заслуги които играчът има за множеството успехи на Реал през последните години.

„За Реал (Мадрид) Кристиано ще остане един от най-големите символи! Историческа личност, която ще бъде пример за подражание на всички подрастващи“, пишат като за финал от Мадрид.

Оттук насетне топката е в полето на „Старата госпожа“, която съвсем скоро трябва да се изфука с най-големия трансфер в клубната си история. От няколко дни Торино е разтърсван от манията по Роналдо, като без официалното обявяване на сделката, бяха продадени над 500 000 „черно-бели“ фланелки с неговото име.