close
България

Още два сливенски блока ще радват своите жители с изцяло нов облик

DSC_1865

В Сливен още два блока ще бъдат напълно обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Днес, на един от големите християнски празници Успение Богородично беше даден старт на санирането на блок 14 в квартал „Сини камъни“. Кметът Стефан Радев поздрави живеещите там за празника и им пожела след приключване на дейностите, да се поздравят с добре изпълнен проект и да се радват на по-добрите условия в жилищата им.

„Надявам се обновяването да бъде качествено и да протече без усложнения, да си оказвате съдействие, за да може ремонтът да протича гладко. Надявам се в края да се поздравим с още един завършен и качествен обект с много по-голям комфорт на обитаване“, заяви кметът Радев. Във връзка с облагородяването на градската среда Стефан Радев допълни, че Общината ще продължи и изграждането на детски и спортни площадки в кварталите за най-малките жители на града. Той подчерта, че това е сред приоритетите на общинското ръководство и бъдещата визия за Сливен.

Живущите от своя страна благодариха на Общината, че ги е включила в програмата, след като са подали необходимите документи.

Строително-ремонтните дейности по сградата включват топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Ще бъде извършена цялостна подмяна на вратите на входовете, както и на тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Изпълнител на обекта е „РАЕВ СТРОЙ“ ЕООД, а строителният надзор ще извършва „Новел“ ЕООД. Днес стартира санирането и на блок 24 в квартал „Сини камъни“. Там също ще бъде поставена топлоизолация на външните стени, както и хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Дограмата и вратите също ще бъдат подменени. Изпълнител е „Гео-Кри“ ЕООД, а надзорът е поверен на „Деомид“ ЕООД. Срокът на дейностите е 170 календарни дни.

И двата обекта са част от общо 51 жилищни блока в Сливен, които са включени в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.