close
България

Още един блок в Сливен ще бъде с нов облик

DSC_1716

В Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Днес беше даден старт на санирането на блок 19 вх. Е, Ж, З в квартал „Дружба“. На събитието кметът Стефан Радев пожела на живеещите в него търпение и след като приключат дейностите да могат да се радват на обновените си домове.

„Благодаря ви, че сте се организирали да направите сдружение и да се включили в програмата. Сега много хора питат как да се включат в нея, но отначало не са вярвали, че нещата се получават. Пожелавам бързо да приключат дейностите. Със сигурност ще има трудности, но с общи усилия, вярвам, накрая ще се поздравим с добре завършен обект, по-качествен и по-комфортен за обитаване блок, както и по-красив, разбира се“, каза на живеещите в сградата кметът Радев.

Те от своя страна благодариха и споделиха впечатленията си от съседния блок, който вече е завършен. Изразиха надежда, че и техният ще придобие същия облик.

Строително-ремонтните дейности по сградата включват топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Ще бъде извършена цялостна подмяна на вратите на входовете, както и на тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност.

Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Сарел Саниране“, а строителният надзор ще извършва „Икар Хийт“ ООД. Срокът за изпълнение е 173 календарни дни.

Общо 51 жилищни блока в Сливен са включени в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.