close
България

Пеньо Иванов с предколедна изложба в галерия „Седем”

izlojba 1

Предколедна изложба на талантливия сливенски творец Пеньо Иванов бе открита в галерия „Седем” на 4 декември. Експозицията включва 18 живописни платна, които показват Любовта към жената, майката, децата, природата. Чрез платната си творецът акцентира върху важните неща от живота – как да живеем пълноценно, да се забавляваме, да откриваме красивите малки неща в природата и в ежедневието, да успяваме да съхраним обичта. Изложбата ще остане в галерията до 16 декември.

На откриването присъстваха приятели и колеги на художника, както и ценители на изобразителното изкуство. Изложбата бе открита от Дора Куршумова, собственик на галерия „Седем” и председател на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.
„Експозицията представя творби, които съм направил през последната година, сподели Пеньо Иванов. – Основно са фигурални композиции. Изложбата няма някакво конкретно послание, всеки ще открие нещо свое в картините. Цветовете в тази изложба са по-различни. Във всяка нова изложба трябва да има разлика. Не може човек да прави едно и също всеки път. Напоследък все ме свързват с червените чадъри и дъждовните фигурални композиции, а тук нещата са по-слънчеви, затова има и няколко картини с деца, със слънчеви деца. Има и серия с три по-големи платна, с портрети на жени, в които са включени цветя и различни животни. Обмислям догодина да направя една изложба с 15-16 творби в този стил. Благодаря на Дора Куршумова, че ни „натиска” да показваме творбите си в изложби”.

Изложбата е част от основната програма за месеца на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.