close
LifeStyle

Петте зодии, които най-лесно си „изпросват“ уволнение

uvolnenie-rabota

Всеки зодиакален знак си има своите професионални качества, а съответно и слабости. Разбира се, всеки един човек, независимо от зодията си, може да попадне в лоша работна среда и да трябва да се справя с непоносим шеф.

Въпреки това, има няколко зодии, които доста лесно си „печелят“ уволнение/съкращение, просто защото не умеят да избягват фронталния сблъсък с началниците си.

Ето и 5-те зодии, които биват уволнявани най-често по различни причини, представени от tialoto.bg:

Риби

Тези хора са мъдри и чувствителни, но по-често се грижат за колегите си, вместо да мислят за собственото си благополучие. Именно затова по време на съкращения, те често попадат „под брадвата“ на работодателя. Освен това те често изглеждат не особено надеждни емоционално и така отблъскват началниците си. Покрай тях има твърде много неизвестни, те носят твърде голям емоционален багаж, който натоварва околните. Освен това са склонни да мрънкат непрекъснато за нещо, а това вбесява шефовете.

Лъв

Лъвовете са известни като естествени лидери, но когато те не са на кормилото във фирмата, могат да бъдат доста неприятни, егоцентрични, надменни и прекалено драматични. Те лесно предизвикват търкания с шефовете си и като цяло са доста досадни като служители. Понякога забравят да си вършат работата прецизно, особено ако трябва да се съобразяват с колеги и екип. Човекът от зодия Лъв просто не е отборен играч и трудно се вписва в ролята на подчинен.

Овен

Представителите на тази зодия са много амбициозни и енергични, но мразят да бъдат командвани или критикувани и буквално настръхват, ако някой се опитва да им каже нещо на въпреки. Те имат независим дух, който може да ги изтласка нагоре в кариерата, но може и да ги спре по пътя им към върха. Те винаги искат нещата да стават „по техния начин“ и тази нагласа ги вкарва в конфликти с шефовете им.

 Скорпион

Тези хора са лоялни и ангажирани с фирмата и екипа. Въпреки това те са склонни да реагират твърде остро в някои иначе невинни ситуации. Те са много докачливи, мнителни и приемат за несправедливост неща, които друг човек би подминал с лека ръка. Склонни са да плетат интриги в офиса и лесно си извоюват врагове сред колегите. Скорпионите обичат да имат контрол, а освен това са ревниви/завистливи към успеха на колегите си. Тези техни слабости работят срещу тях и шефовете им лесно ги взимат на мушката си, решавайки че те са пречка във фирмата.

Близнаци

Представителите на тази зодия имат репутацията на интелигентни, комуникативни и ентусиазирани. Проблемът им е, че са склонни да бъдат доста разсеяни, дезорганизирани и разхвърляни. Те трудно спазват крайни срокове, често правят неволни грешки, а освен това тяхната вечна тревожност ги прави да изглеждат не особено добри професионалисти пред шефове и клиенти. Близнаците трудно се съсредоточават върху едно определено нещо в работата си и рядко довеждат една определена задача докрай. Това може да им донесе изненадващо съкращение.