close
България

Полицейски операции в Сливенско

policiq

169 проверени лица и 126 превозни средства по време на полицейска операция в малките населени места на община Сливен. Всяка събота и неделя служители на РУ-Сливен осъществяват наблюдение, контрол и превантивни действия по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред в селата от община Сливен. Операциите са разпоредени от началника на РУ-Сливен главен инспектор Димитър Кикьов с цел присъствие на полицейски екипи в малките и отдалечени населени места в общината. За дните 20 и 21 април служители на участъци „Петолъчка“ и „Запад“ са извършили проверки на 169 лица и 126 автомобили и превозни средства с животинска тяга. Констатирани са 27 нарушения. Съставени са 10 акта и 17 фиша по ЗБЛД, Наредбата на общината и ЗДвП.

Посетени са 5 сигнала от телефон 112. 3 за семейни скандали в село Тополчане и един за оказване на съдействие на РДГ-Сливен в село Трапоклово. Горските служители са установили група лица, които белят и събират кората на дърветата в землището на село Трапоклово. Полицейските служители са оказали съдействие при съставянето на актове на нарушителите.
Операциите в малките населени места на територията на РУ-Сливен продължават.

Широкообхватен контрол за установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане е осъществен на 23 април от РУ-Твърдица. За времето от  08,00ч до 10,00 часа в град Шивачево полицейски екипи са проверили 38 лица и 26 автомобила. Констатирани са 11 нарушения на ЗДвП. Съставени са актове и фишове. В хода на операцията са проверявани превозни средства с животинска тяга за спазване на разпоредбите, предвидени в наредбата на община Сливен за този вид транспорт.