close
България

Последен ден за подаване на данъчните декларации пред НАП

nap_logo

Днес е крайният срок за подаване на годишни данъчни декларации за получени доходи от физически лица през 2016 година. Офисът на НАП в Сливен ще работи непрекъснато от 9, 00 ч. до 17, 30 ч. и докато има чакащи клиенти в салона за обслужване. За улеснение гражданите могат да подават попълнени екземпляри на декларациите си, като ги регистрират с входящ номер и в 42 пощенски станции на територията на област Сливен. Цената на пощенската услуга е 1, 20 лв.

Всички, които пък решат да изпратят документите си като обикновени пощенски пратки, могат да ги насочат към адрес – офис на НАП – Сливен, ул. „Генерал Столипин” № 19. Чрез пощите могат да се изпратят и декларации с баркод, които се попълват в сайта на агенцията www.nap.bg , като специална програма автоматично изчислява данъчното задължение, след което формулярът се разпечатва на принтер. За изпратените по пощите декларации е валидно клеймо с дата 2 май.

Най-лесно и бързо данъчните декларации се подават по интернет. За целта може да използвате електронен подпис или безплатен персонален идентификационен код, който се взима от офис на НАП.

На 2 май информационният център на НАП ще работи с удължено време, като неговите експерти ще приемат обаждания и запитвания на телефон 0700 18 700 от 8:30 до 18:00 ч. На него гражданите могат да получат съвет за декларирането и плащане на данъците. Запитвания могат да изпращат и на имейл адрес: infocenter@nra.bg.