close
България

Постоянен арест за мъж, причинил смърт на пътя

temida-syd

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол,  съдът задържа под стража Пьотр С. Той е обвинен за това, че на 03.08.2018 г., около 00.30 ч., на път I-7, между с.Козарево и с.Окоп, двете в Община Тунджа, обл. Ямбол, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Мерцедес“, с посока на движение към с.Окоп, гр.Елхово и ГКПП-Лесово е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на мъж, след което е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл.343, ал.3, б.”б”, вр.ал.1, б.”в”, вр.чл.342, ал.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ в размер от г. до 15г., както и „лишаване от право да се управлява мпс“.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Пьотр С. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление, предвид тежестта на извършеното деяние.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Пьотр С.

Определението на Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.