close
България

Празника на хляба в Оризаре

orizare-praznik

Празник на хляба ще се проведе, за 9-та поредна година, в несебърското село Оризаре. 25 индивидуални участници и фирми ще се включат в кулинарната изложба.

Приветствия, кулинарно изложение с дегустация и музикални изпълнения на открито, които ще завършат с голямо българско хоро включва празничната програма, каза секретарят на читалището Димитринка Георгиева: „Известно като житницата на общината, село Оризаре и тази година ще посрещне гости от близо и далеч.

Днес ще отдадем почит и уважение към насъщния.На едно място ще се съберат майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора и участници от други съставни селища на общината.

Ще представят питки, баници, кексове – всичко, което се прави от брашно.“ За нас това е най-пълноценния празник, заявиха жители на селото: „Това е празникът на хляба, празник в пълния смисъл на думата. Събират се, идват от околните села. Весел празник на реколтата, за хляба.“ Село Оризаре се намира в подножието на Стара планина. Селището е познато с плодородието, чернозема и трудолюбието на местните хора Празникът започва с фолклорна програма в 18.30 на площада пред кметството.