close
България

Призови места завоюваха балеринките на Наталия Хаджикостова в престижен национален танцов шампионат в София

SN8 (1)

С множество награди индивидуални и групови от участие в Националния танцов шампионат, част от Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, се завърнаха от София малките възпитанички на балетна школа „Адажио” при Народно читалище „Зора 1860” – Сливен. Под ръководството на Наталия Хаджикостова групата от 12 балеринки завоюва първо място в раздел „Характерни танци” с изпълнение на „Испански танц”. В раздел „Класически балет” , възрастова група 9 – 13години, второ място за балетна школа „Адажио”, първо място за солово изпълнение на Ванеса Солдатева, второ място за солово изпълнение на Айчин Билбашар и трето място за солово изпълнение на  Нели Мавродиева. Второ място в дуетните изпълнения в същата възрастова група завоюваха Наталия Терзиева и Елеонора Гелева.

„Горда съм да имам в школата си не само талантливи, но и трудолюбиви деца!”, написа във фейсбук-профила си, минути след церемонията по награждаване развълнуваната Наталия Хаджикостова.

Групата има много малко време да се порадва на наградите, защото продължават с усилени репетиции за предстоящото си участие в Международния детски балетен фестивал „С любов за танца” – Пловдив, 2019г. Успех!