close
България

Приключи изграждането на кръгово движение между булевардите „П. Хитов“ и „Ст. Стамболов“ в Сливен

1

Приключи изграждането на кръгово движение между булевардите „Панайот Хитов“ и Стефан Стамболов“ в Сливен. Остават довършителни дейности. Днес кметът Стефан Радев посети обекта и изрази удовлетворение от работата на изпълнителите от „Пътно поддържане“, които завършват по-рано от предварително уговорения срок.

„Доволен съм от свършеното. Благодаря на фирмата за бързото, стиковано и добро изпълнение на обекта. Надявам се работата по булевард „Панайот Хитов“, която ВиК трябва да довърши, да върви със същите темпове“, каза кметът.

Дейностите по изграждане на кръговото движение започнаха на 22 февруари. Извършена е цялостна реконструкция на съществуващите ленти за движение и изграждане на кръга. Вече е направена и маркировката.

Отпуснатата сума за изграждането му е 696 хиляди лева. Целта е да се улесни автомобилното движение в района и да се намалят предпоставките за пътни произшествия. Изграждането на кръгови движения на възложи места в града, е част от политиката на Община Сливен за подобряване транспортната инфраструктура и повишаване на безопасността по пътищата. През летните месеци ще започне изграждане на кръгово движение между булевардите „Илинденско въстание“ и „Бургаско шосе“, където се получават задръствания и голям трафик в пиковите часове.