close
България

Приключи проектът „Да опазим природата всички заедно – малки и големи”

gr1

Проектът „Да опазим природата всички заедно-малки и големи“ на Младежка банка – Сливен приключи миналата седмица. Той бе изпълнен от неформална група младежи, които в продължение на три месеца почистиха различни квартални градинки и боядисаха съществуващите пейки и съоръжения в тях. По проекта бяха осигурени материали за боядисване – четки, валяци, бои, както и ръкавици и чували за събиране на отпадъци. Младежите освежиха градинките за отдих между блокове 32 и 33 в кв. „Република”, срещу „ВиК”, в кв. „Младост” и срещу хипермаркет „Билла” на бул. „Братя Миладинови”.

Основната цел на проекта бе да повиши екологичната култура на гражданите на Община Сливен и да въведе съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда, а с реализацията на проекта на територията на град Сливен се създават предпоставки за засилено участие в организирано почистване на града. Чрез социалните мрежи се разпространяват места, нуждаещи се от почистване, които са обект на организирани екологични акции.

След приключване на проекта ще продължи провеждането на акции за почистване на междублокови пространства, паркове и градини, както и ремонтирането на пейки и детски съоръжения за игра.

Младежка банка-Сливен осъществява дейността си чрез фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, с помощта на фондация „Работилница за граждански инициативи” и финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.