close
България

Притежание на наркотици е установено от полицейски служители в Сливен и Нова Загора

arest-marihuana-droga

Засилена патрулна дейност на РУ-Сливен по противодействие на разпространението и употребата на наркотици. Извършени са множества проверки от екипи на група „Охрана на обществения ред“ на територията на град Сливен.

Вчера, около 14,00 часа, на улица „Беломорска“  са установени двама мъже – Б.Ж.(45г.) и А.Т.(39г.). В хода на проверката от двамата са иззети пликчета, съдържащи кристалообразно вещество, което на полевия тест е реагирало на метамфетамин. В РУ-Сливен са образувани  две досъдебни производства.

При проверка на лек автомобил „Хюндай“, около 11,25 часа, на ул.“Ген. Скобелев“ е хванат 25-годишният И.И., който управлява под въздействието на наркотици, установено с техническо средства. Срещу него е започнато  бързо производство.

Продължават засилените проверките от служители на РУ-Сливен по установяване на лица, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества. Завишен е контролът в районите на учебните заведения от униформени и цивилни полицейски служители.

Притежание на наркотици е установено от полицейски служители в град Нова Загора. На 18 септември, около 21,10 часа, е извършена проверка на 20-годишния С.Н. от същия град. В него е намерена листна маса, която на полевия тест е реагирала на марихуана. Образувано е досъдебно производство.