close
България

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при специализирана операция в Сливен

policiq

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Сливен при специализирана операция. Акцията е насочена срещу наркоразпространението и цели установяване на лица, занимаващи се  производство и разпространение на наркотици, както и управление на МПС след употребата им.

На 19 януари на бул. „Цар Симеон“ служители на участък „Надежда“ са извършили проверка на лек автомобил „Опел Зафира“. В него са установени трима мъже на 43, 53 и 45 години, криминално проявени от квартал „Надежда“ в град Сливен. В 43- годишния мъж полицейските служители са намерили и иззели около 200 гр. суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Тримата са отведени в РУ-Сливен и задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията е установен 43-годишен мъж от град Сливен, който управлява лек автомобил „Фолксваген“ след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена в 14,20 часа на бул. „П.Хитов“ в град Сливен от екип на група „Охрана на обществения ред“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.