close
България

Продължават основни ремонти и възстановяване на улици в Сливен

remont-ulici

Продължават плановите ремонти по улици в Сливен. На някои от тях се извършат основни ремонти, а на други – технологично възстановяване на настилки. Дейностите протичат на два етапа. Първият стартира на 23 май и се очаква да приключи в края на август. Той включва приоритетно ремонт на транспортни улици от първостепенната улична мрежа на града, в кварталите, обекти в централна градска част и промишлена зона. От 4 септември е планиран да стартира и вторият етап, който включва ремонтно-възстановителни работи предимно по квартални улици и алеи. По предварителни разчети дейностите ще приключат до 30 ноември.

Общата сума за ремонтите по уличната мрежа е 1 милион лева. За първия етап средствата са в размер на 857 900 лева, а за втория – 142 000 лв.

В отговор на журналистически въпрос, кметът Стефан Радев заяви днес, че за отпуснатите от правителството през миналата година 1 милион лева за селата, тече обжалване на поръчката за избор на изпълнител. „За съжаление, подобни казуси се решават бавно. Има срокове, които трябва да се спазват. Ако жалбите се разглеждаха бързо, нямаше да има проблем. Цялата поредица от действия, които може да предприеме даден изпълнител, който има претенции, удължава процеса по всички инстанции. Това може да отнеме и година, което затруднява работата на администрацията“, каза кметът.