close
България

Проектът за пробива на ул. „Г.С.Раковски“ в Сливен е на етап избор на изпълнител

Stefan Radev-kmet-Sliven

„Общината има изготвен проект за пробива на улица „Раковски”. Върви процедурата за избор на изпълнител. В момента в който има избран той ще може да започне строителни работи”. Това съобщи на редовната си пресконференция кметът на Сливен Стефан Радев.

Той посочи, че спечелилият обществената поръчка за изграждането на кръгово кръстовище на пътен възел „Розова градина” трябва да сключи договор до края на месеца. „Надявам се есента да може да се започне строителството, ако проектът бива изготвен навреме”, каза Радев.

На въпрос за усвояването на целевата субсидия за строителство на кръговото кръстовище кметът Радев поясни, че ще се водят разговори с министерството на финансите, защото парите се отпускат за две календарни години. „При нас дойдоха декември 2016 година, но се брои за първа година 2016-та. Нашата молба ще е поне да не броим в календарни, а в абсолютни години”.

Във връзка с премахването на част от бараките по главната улица кметът на община Сливен Стефан Радев изтъкна, че за преместваемите обекти има режим, който е въведен с решение на Общинския съвет. „Наредбата ще се изпълнява от всички. По важното при налагането на правила, е не толкова скоростта, а това че е необратимо тяхното налагане. За мен това е пътят да има по-добър вид главната улица”, заяви пред журналисти кметът.