close
България

Протестиращи в Сливен поискаха най-тежкото наказание за Мартин Трифонов

fokus

Десетки хора се събраха пред болницата в Сливен на протест срещу жестокото убийство на 7-годишното момиченце в Сотиря. Те запалиха и свещ в памет на детето.

Те се организираха в социалните мрежи и дойдоха заедно с близките на момиченцето. Имат само едно искане – обвиненият в убийството да получи доживотен затвор без право на замяна, което е и най-тежкото наказание според българските закони, информира bTV.

Мартин Трифонов продължава да е в болницата в Сливен под полицейска охрана.

Семейството на убитото дете иска наказание и за лекаря от спешния екип, който е транспортирал момиченцето от Сотиря до болницата.

Лекарят твърди, че е започнал да преглежда детето, но бабата му е попречила. Заради поведението й решил да седне при шофьора и да стигнат по-бързо.

„Ако аз бях отзад, провокирам пак бабата да почне пак цирковете. Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо. При това положение, с това кървене, нищо не може да се направи, дори в спокойна обстановка. Стандартът си е стандарт. В тази ситуация отзад не трябва да има външен човек, а медицински екип. Аз бабата не мога насила да я изхвърля, защото попадаме под ударите на закона“, обясни д-р Недко Димитров.

От вчера в спешния център тече проверка от Регионалната здравна инспекция и Агенция медицински надзор. Лекарят вече е дал и писмено обяснение за случилото се във фаталния следобед.

Резултатите от проверката ще станат ясни в сряда, след което ще стане ясно и какво наказание ще получи.

Междувременно хората заявиха, че протестът им ще продължи и утре.

 

Снимка: focus-news.net