close
България

Проходими при зимни условия са пътищата в област Сливен

zima-pyt

Пътищата от републиканската мрежа в област Сливен са проходими при зимни условия, съобщиха от областната администрация. По данни на Областното пътно управление, в община Котел е натрупана снежна покривка с дебелина 5-7 см, валежът продължава. Снегът в община Твърдица е до 3 см. Пътищата в планинските райони са заснежени и обработени. Настилката на автомагистрала „Тракия“ е мокра, видимостта е добра, не са наложени ограничения заради зимната обстановка.

На територията на областта няма бедстващи или закъсали по пътищата хора, съобщиха от РД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Регистриран е само един инцидент. На 18 декември е предизвикан пожар в коминното тяло на къща на ул.”Елисавета Багряна” в Сливен. Произшествието е ликвидирано своевременно. Изгорял е коминът, други материални щети не са причинени.

От община Котел информираха, че заради заледяване училищният автобус от с.Соколарци не е откарал учениците от селото на занятия в Котел. Проблемът е отстранен. Всички общински и републикански пътища са опесъчени.

Без ток са селищно образувание „Селището” в Сливен и село Голямо Чочовен. Екипи работят по авариите. В останалите населени места от областта има ток.