close
България

Първите туристи получиха своите карти „Стани приятел на Сливен“

snimka-karta-1

Първите туристи получиха картите си от кампанията „Стани приятел на Сливен“. Те поставиха своите печати от крепостта „Туида“ само няколко дни след официалния старт на инициативата. Туристите са от Бургас, Велико Търново и Плевен.

Ръководителят на обекта – Мая Иванова, сподели, че гостите на града ни са проявили изключителен интерес към кампанията и са заявили желанието си да съберат печати и от останалите културно-исторически забележителности, включени в нея.

„Всички бяха впечатлени и ни поздравиха за идеята. Те имат намерение да популяризират кампанията в своите градове сред близки и познати. Можем да се радваме, че имаме нови приятели, които с радост стават посланици на добра воля на възможностите за туризъм в Сливен“, каза Мая Иванова.

Картата е безплатна. В нея се поставят печати от десет туристически обекта от Сливен – Регионален исторически музей, Къща-музей „Хаджи Димитър”, Къща-музей „Сливенски бит”, Антична крепост Туида, Художествена галерия „Димитър Добрович”, Къща „„Миркович”, Зала „Сирак Скитник”, Къща-музей „Добри Чинтулов”, Музей на текстилната индустрия и туристически информационен център на ПП „Сините камъни”.

Когато туристът събере всички печати, може да участва в томбола с награди, която ще се проведе по време на празника на града – Димитровден през 2017 г. Кампанията включва и конкурси за есе, снимка, картина, плакат и рисунка.

Акцията е част от дейностите на Общината за развитие на туризма в града и региона. Тя стартира в началото на ноември. Основната й цел е повишаване на посещаемостта на културно-историческите забележителности в града, увеличаване на приходите от билети и входни такси, популяризиране на възможностите за културно-исторически туризъм и привличане на повече туристи в Сливен.

Повече информация – на туристическия сайт на Общината:www.infotourism.sliven.bg.

snimka-karta-3