close
България

„Пътнически превози“-Сливен получи отличие за грижата към ветераните от войните и военноинвалидите

DSC_9446

Съюзът на ветераните от войните на България отличи със знак „За признателност“ управителя на „Пътнически превози“ ЕООД – Сливен инж. Енчо Петров. По покана на съюза, наградата бе връчена от кмета Стефан Радев. Това стана на среща в Общината с представители на областната и общинската структури на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/.

„За разлика от други общини, от пет години насам в Сливен се осигурява безплатно пътуване за близките и лицата, които се грижат за ветераните“, заяви полк.о.з. Божидар Борденяшки, областен председател на СОСЗР. Същият социален ангажимент от общинската фирма е поет към близки на военноинвалидите. Става дума за хората, които купуват лекарствата, доставят храната им от военния стол и осъществяват връзка с институциите, заради което се налага ежедневно да ползват градския транспорт. “Безплатните карти са израз на съпричастност. Горещо благодарим“, отбеляза ще полк.о.з.Борденяшки, председател на СОСЗР в област Сливен.

През посочения период безплатни транспортни карти са осигурени на лица, грижещи се за четирима ветерани, както и за 59 военноинвалиди и техни близки. Управителят на „Пътнически превози“ е един от първите носители на новоучредения знак „За признателност“.

В срещата участваха още секретарят на СОСЗР в област Сливен полк„о.з. Ангел Васков и председателят на СОСЗР в община Сливен полк.о.з. Петър Грабчев.