close
България

Разкрити престъпления и установени административни нарушения при специализирана операция срещу битовата престъпност в малките населени места в Сливенско

page

Акцията е проведена от полиция и жандармерия на територията на районни управления Сливен и Котел под надзора на прокуратурата

Над 300 превозни средства и 400 лица са проверени в хода на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност в селата, обслужвани от екипи на районни управления Сливен и Котел. Операцията е проведена в края на миналата седмица, подпомогната от сили и средства на Зонално жандармерийско управление- Бургас, под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен.

Задържани са шестима извършители на престъпления- кражби на пари, строителни материали и други вещи от частни имоти и търговски обекти в село Градец. Установени са четирима, обявени за общодържавно издирване, за установяване на адрес.  В хода на операцията са извършени проверки в частни  имоти, МПС, търговски, селскостопански и други обекти. Установени са 68 административни нарушения. Съставени са актове и фишове за нарушения на Закона за движение по пътищата  и Закона за българските лични документи.

Осъществен е контрол на криминалния контингент и лица, склонни към извършване на противоправни деяния.

Съвместните операции по противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността в малките населени места на територията на ОДМВР-Сливен продължават.