close
Спорт

Рекорден брой състезатели участваха в щафетата „Освободител” тази година

DSC_4629

За 54-ти път в Сливен се проведе лекоатлетическата щафета „Освободител“, посветена на 3 март – национален празник на България, ден на Освобождението на страната ни от османско иго. Стартът беше даден на площад „Хаджи Димитър“. В надпреварата се включиха рекорден брой участници – над 180. Те преминаха по улица „Г.С.Раковски“ и финишираха до паметника на Панайот Хитов. Маршрутът беше от 1170 метра. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи – 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас.

В първа възрастова група победиха лекоатлетите от ОУ „Д-р Иван Селимински”. Второ място спечелиха учениците от ППМГ „Добри Чинтулов”, а трети се класираха децата от ОУ „Х. Димитър” – с. Селиминово.

При втора възрастова група първото място заеха учениците от ППМГ „Добри Чинтулов”, второ –и ПГПЗЕ „З. Стоянов”, трето – от ПГИ „Проф.д-р Димитър Табаков”.

В трета възрастова група победители са лекоатлетите от ППМГ „Добри Чинтулов, втори са от ХГ „Дамян Дамянов”, а трети – от ПГПЗЕ „Захари Стоянов”.

Победителите бяха наградени от кмета Стефан Радев. Общината осигури купи, грамоти и индивидуални награди за класиралите се отбори на 1,2 и 3 място. Награди получи и всеки един от състезателите, участвали в щафетата.