close
Свят

Самолет със 71 души на борда падна в Московска област

samolet

Руски пътнически самолет, извършващ вътрешен полет, изчезна от радарите край Москва след излитането си от летище Домодедово в ранния следобед в неделя, малко по-късно, в Раменския район в Подмосковието са намерени отломки от машината.

На борда на машината на Саратовските авиолинии е имало 71 човека – 65 пътници и 6 души екипаж. Сред пасажерите имало и едно дете, съобщава БГНЕС.

Самолетът Ан-148 е извършвал полет от Москва за уралския град Орск.

Екип на Министерството на извънредните ситуации се е насочил към мястото на катастрофата – близо до селата Аргунцево и Степаново. Достъпът до там обаче е затруднен от обилен снеговалеж в района.

Прокуратурата пък е започнала проверка за работата на диспечерите и на персонала по обслужването на полетите.

Вероятните причини за инцидента са лошите атмосферни условия или грешка на пилота.

От българското Министерство на външните работи съобщиха, че до момента няма информация на борда на самолета да е имало наши сънародници. Посолството в Москва следи развитието на ситуацията и е поискало информация за пътниците на борда.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация за обстановката или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на посолството на Република България в Москва +7 495 234 0226, както и на денонощния телефон за съдействие на български граждани в чужбина на дирекция „Ситуационен центъ‪р” ‪+359-2-948-2404; +359-2-971-3856, съобщиха от МВнР.