close
България

Свалиха “Шоуто на Слави” поради „несъответствие със стандартите за ТВ-съдържание“

shouto-na-slavi

Снощното предаване на “Шоуто на Слави” бе свалено от ефира на bTV. Вместо Актьорска вечер, която е била записана в 20.00 часа, ефирът на частната телевизия излъчва повторение на старо издание на предаването на Слави Трифонов.

От скрол, който телевизията излъчи на няколко пъти, стана ясно, че снощното издание на “Шоуто на Слави” няма да се излъчва заради “несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание”. На сайта на bTV бе публикувано специално съобщение, в което се казва: bTV прави промяна в програмата си за вечерта на 27 март. В 22.30 ч. ще бъде излъчено повторение на епизод от „Шоуто на Слави”. Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си. bTV и „Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV.

БГНЕС припомня, че по-рано Слави Трифонов излезе с “отворено писмо” до партиите, които си осигуриха парламентарно представителство, в което постави ултиматум за скоростно приемане на промени в избирателното законодателство, с които да се осигури възможност за провеждането на мажоритарни избори и намалява на партийните субсидии, съгласно резултатите от Националния референдум проведен през миналата есен. Трифонов предупреди, че ако депутатите не се съобразят с резултатите от референдума, предстоят протести, които ще бъдат организирани от телевизионния водещ.

“Шоуто на Слави” се излъчва в ефира на bTV от старта на телевизията през 2000 година. Телевизията и продуцентската къща на Слави Трифонов сключиха нов договор за сътрудничество през септември месец 2016 г. /БГНЕС