close
България

Село Гавраилово чества двоен празник на 8 ноември – Архангеловден

horo-nosiq

На Архангеловден, на 8 ноември, жителите на сливенското село Гавраилово честват двоен празник – на селото и на църквата „Св. Архангел Михаил“.

Честванията ще започнат още от 5 ноември, събота, с турнир по футбол от 9.30 ч. Същия ден, от 18 ч. ще се състои празничен концерт с участието на самодейните колективи при НЧ „Слънце – 1928“. Той ще бъде съпътстван с връчване на годишните награди на Кметство Гавраилово.

Празничният 8 ноември ще започне с церемония по поднасяне на цветя пред паметника на загиналите във войните жители на селото. Тя ще започне от 10.30 ч. Ще бъде изнесен и открит урок по родолюбие.

След това, от 11 ч., в салона на читалището за децата ще бъде представена театрална постановка на Държавен куклен театър Сливен. Тържественият водосвет в църквата, носеща името на Св. Архангел Михаил ще започне в 11.30 ч.

Денят ще продължи със спортен празник в ОУ „Найден Геров“ в селото. Началото е 13 ч. В местната библиотека от 15 ч. ще се състои презентация на тема: „Роден край – при теб ще се завърна“.

По повод двойния празник на селото жителите и гости ще имат възможност да посетят позиционираната във фоайето на читалището изложба за рисунки на тема: „Есен в Гавраилово“.

Организатор на мероприятията е Кметство Гавраилово, Община Сливен и НЧ „Слънце – 1928“.