close
България

Село Млекарево отбеляза своя празник

1

Жителите на новозагорското село Млекарево отбелязаха с много песни и танци празника на своето родно място. Гости на тържеството бяха народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на Общински съвет – Нова Загора Георги Николов и секретарят на Община Нова Загора Мария Стефанова.

Празникът на млекаревци беше уважен от кметове на населени места, общински съветници и други гости.

В 17.00 ч. на 4 ноември, дни преди храмовия празник Архангеловден, жители и гости се събраха на площада в селото в очакване на празничната вечер. За тяхното добро настроение се погрижиха момчетата от танцова формация „Димитров”, с ръководител и хореограф Теодор Димитров. Кметът на селото Диян Тодоров се обърна сърдечно към присъстващите като ги поздрави с празника и им пожела да бъдат здрави и щастливи, все така усмихнати, гостоприемни и задружни, за да продължат да надграждат постигнатото и да се стремят към още по-големи успехи за добруването на родното им място. Към присъстващите се обърна и секретарят на Община Нова Загора Мария Стефанова, която прочете поздравителен адрес от името на кмета Николай Грозев.

В него градоначалникът се обръща към местната управа и жителите на селото с думите: ”Изключително съм щастлив да отправя към Вас моите сърдечни благопожелания за здраве и благополучие по случай Празника на родното Ви място. През всичките тези години Вие рамо до рамо работите неуморно, с неугасващ стремеж за развитието на Вашия роден край и превръщането му в притегателен център на богат културен и духовен живот. Вярвам, че именно здравите корени, упоритостта, всеотдайността, трудолюбието, но най-вече любовта към родното, са факторите, допринесли за развитието и процъфтяването на родния ни край. Бъдете горди с родното ни място, с древната му история, богата култура и традиции и все така устремени към светлите му бъднини. Бъдете хора със самочувствие и увереност в силите си!”

Вечерта продължи с много настроение и веселие. Игривите ритми и песни на Дуо „Перла” разгорещиха присъстващите и жители и гости се хванаха заедно на кръшните български хора. Повече от два часа мегдана беше огласян от гласовитите певци и музиканти, а присъстващите бяха неуморни в надиграването. Достоен завършек на вечерта беше пъстроцветната заря, специален подарък за всички празнуващи от кмета Диян Тодоров.