close
България

Село Чинтулово чества своя празник

2

Тържествените прояви по повод празника на село Чинтулово започнаха още днес. По традиция всяка година той се отбелязва на 20 юли – Илинден, когато е и празникът на манастира „Свети Илия“, намиращ се над селото.

Сред официалните гости беше зам.-кметът Румен Иванов, който връчи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. В него той пожелава много здраве, сговор и благополучие на жителите и кмета на селото Иван Щилиянов. „На един от най-светлите ни празници искам да ви поздравя за труда и енергията, които влагате за общото благо, развитието и обновяването на село Чинтулово. Нека Свети пророк Илия бди над вас и вашите семейства, нека ви закриля и води само към добро“, се казва още в адреса от кмета Радев.

Сред присъстващите бяха още председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, както и кметове на населени места.

Честванията ще продължат с празнична програма, в която ще се включат жители и гости на селото. Вечерта в манастира ще бъде отслужена празнична света литургия. Такава ще бъде отслужена и утре сутринта.