close
България

Семейство от Бургас изрази възхищение от концерт на Симфоничен оркестър-Сливен

zala-sliven-koncert

Семейство от Бургас изпрати писмо до Община Сливен, в което изразява възхищението си от концерт на Симфоничния оркестър.

„На 27-ми октомври 2017 г. присъствахме на концерт на Сливенския симфоничен оркестър – откриване на творческия сезон 2017-2018 г., с диригент – Димитър Караминков, солист – Мария Славова – орган. Останахме възхитени от майсторството, сплотеността и вдъхновението на музикалния състав.

Салонът беше пълен с много млади хора и много възрастни, някои от които бяха дошли с помощта на бастунчетата си.

Всички излязоха от концерта доволни, че са присъствали на едно музикално пиршество. Направи хубаво впечатление встъплението на диригента, който с подходящи думи насочи вниманието на слушателите.

По време на концерта важно място заемаше органът. Бяхме възхитени от майсторството на младата органистка Мария Славова, завършила СМУ – гр. Варна и АМТИИ – гр. Пловдив, със специалност , «Пиано», под ръководството на проф. Нева Кръстева.

Листовката, която беше връчена на всеки слушател, даде необходимата информация за старите композитори и за органа като музикален инструмент.

Филхармонията е гордост не само за Сливен, но и за цяла България!

Този талантлив музикален колектив показва, че майсторството, постигнато с труд, дисциплина и отговорност, са особенно важни и необходими за страната ни във всяка област на живота.

Дерзайте, сливенски музиканти! Бъдете здрави!

На 16-ти ноември 2017 г. (четвъртък), в зала „Сливен“ от 18.30 ч. ще бъде изнесен концерт от филхармонията с нова програма. Имаме желание да го посетим, водени от възхищението, което изпитахме от посетения вече концерт.“ е написано в писмото.