close
България

Сливналия е задържан за опит за убийство

beleznici-arest

На 19 февруари, в 00:40 ч., на тел.112, в ОДМВР-Ямбол е постъпил сигнал, че в двора на частен имот в с.Ботево има паднал мъж, който се нуждае спешно от помощ. Пристигналите на адреса полицейски служители не откриват пострадал. В последствие  на около 700 м, от посочения в сигала имот, е намерен паднал на земята 33-годишен местен жител, в безпомощно състояние, с кървяща рана в областта на корема. Пострадалият е транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ – Ямбол, с кръвоизлив, вследствие на прободна рана, с опасност за живота. При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установно  местопроизшествието – имота, посочен в първоначалния сигнал. Извършени са огледи. В хода на полицейските действия по случая е установен и задържан  Д.Д. /40 г./ от Сливен.

В разследването са проведени множество процесуално-следствени и издирвателни действия. След доклад на събраните материали в  Окръжна прокуратура – Ямбол на Д.Д.  е повдигнато обвинение за престъпление по чл.115, вр. чл.18, ал. 1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура- Ямбол.