close
България

Специализирана операция на полиция и жандармерия в Новозагорско

policiq

139 превозни средства и 223 лица са проверени в хода на специализирана операция на полиция и жандармерия на територията на община Нова Загора. От 10,00 да 22,00 часа на 11 април е осъществена акция с цел противодействие на битовата престъпност под ръководството на Окръжна прокуратура -Сливен.

В рамките на операцията са извършени обходи и контрол в малките населени места, без постоянно полицейско присъствие.  Осъществено е наблюдение на криминалния контингент и на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Извършени са проверки в селскостопански и други обекти / овцеферми, кравеферми и язовири/. Проверени са 139 автомобила и превозни средства с животинска тяга. При извършените проверки не са установени лица, обявени за местно или общодържавно издирване, както и вещи, обект на престъпление. Констатирани са 36 нарушения. Установен е водач на МПС, употребил наркотични вещества. Съставени са 12 акта по Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Наложени са 24 глоби с фиш.

Операциите на полиция и прокуратура по противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността на територията на ОДМВР-Сливен продължават.