close
България

Специализирана полицейска операция в Новозагорско

3

 

Нерегламентирано присъединяване към водопроводната мрежа и нарушения на Закона за движение по пътищата са установени по време на специализирана операция по битова престъпност в малките населени места на община Нова Загора. Акцията е проведена на 28 април с участието на Зонално жандармерийско управление – Бургас под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен.

В хода на операцията са установени три случая на нерегламентирано присъединяване към водопроводната мрежа в село Караново. Извършени са проверки на адреси в селото, като в три от тях са констатирани технически изменения, които позволяват некоректно отчитане на потребената вода.  По случаите в РУ-Нова Загора са образувани досъдебни производства.

Екипи на РУ-Нова Загора и жандармерия са установили водач на лек автомобил, употребил алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена в 16,45 часа, в района на кооперативния пазар в града. Спрян е лек автомобил „Тойота Хайлукс“, управляван от водач на 48 години от град Нова Загора. Пробата е показала положителен резултат – 1,48 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на операцията са констатирани множество нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината. Осъществен е контрол на криминалния контингент и лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Проверени са селскостопански, търговски и други обекти.

Съвместните операции на полиция и прокуратура по противодействие на битовата престъпност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.