close
България

Спипаха пияни и дрогирани шофьори в Бургаско

kat

На 19.01.т.г. около  23.00 ч. в с. Оризаре, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Рено Меган», с търговищка регистрация, управляван от 47- годишния А.В. от Каблешково, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,40 промила. А.В. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19.01.т.г. около 11.10 ч. в района след пътен възел «СОМАТ» – Бургас, служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Рено Лагуна», с бургаска регистрация, управляван от 27- годишния М.К. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / метамфетамин/. М.К. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20.01.т.г. около 15.55 ч. в Айтос, служители от Районно управление – Айтос спрели за проверка л.а. „Фолксваген Поло“, с бургаска регистрация, управляван от 33- годишния И.Н. от Айтос, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. И.Н. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21.01.т.г. около 02.20 ч. по пътя кв. «Ветрен» – Бургас, в района на КПП-1 срещу магазин «Метро», служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «БМВ Х 5», с търговищка регистрация, управляван от 21- годишния Г.М., с който се придвижвал и 19 годишния Ю.П., и двамата от с. Ягодово, общ. Родопи, обл. Пловдив. В автомобила е открито пликче с бяло вещество / афетамин/, собственост на Ю.П. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 1,00 промил. Г.М. и Ю.П. са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо досъдебно производство. Около 13.05 ч. в района до магазин «Технополис» в посока хотел «Мираж», служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка отново същия лек автомобил «БМВ Х 5», управляван от 19- годишния Ю.П., който не предоставил шофьорска книжка. Тестван е за употреба на наркотични вещества, като е констатирано, че същия шофирал след употреба на амфетамин. Ю.П. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21.01.т.г. около 03.00 ч. на ул. «Кремена» в кв. «Лозово», служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Хонда Сивик», с бургаска регистрация, управляван от 28- годишния С.И. от Бургас, като констатирали, че същия шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1,75 промила. С.И. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21.01.т.г. около 22.20 ч. на ул. «Патриарх  Евтимий» № 103, служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Ауди А 3», със старозагорска регистрация, управляван от 21-годишния Т.В., като констатирали, че същият шофирал след употреба на наркотични вещества / метамфетамин/. Т.В. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.