close
България

Спипаха пияни и дрогирани шофьори в Сливенско

kat

Водачи на МПС, употребили алкохол и наркотични вещества, са хванати от полицейски екипи при операция „Алкохол, наркотици и правоспособност“ на 1 януари.

Около 02,25 часа в село Тополчане екип на участък „Петолъчка“, осъществяващ обход в малките населени места на община Сливен в новогодишната нощ, е извършил проверка на 56-годишен мъж, водач на лек автомобил „Форд Фокус“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В 16,50 часа , на бул. „Банско шосе“, пред сградата на Пътна полиция, е спрян за проверка товарен автомобил „Мерцедес Вито“, управлявано от водач на 54 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 22,20 часа, на бул.“П.Хитов“ в град Сливен, е извършена проверка на 20-годишен мъж от село Блатец, водач на лек автомобил „Сеат Леон“. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.