close
Спорт

Спорна дузпа донесе точка на България срещу Черна гора

2111843663

Националният отбор на България по футбол започна с равенство 1:1 срещу Черна гора квалификациите за Евро 2020. Момчетата на Петър Хубчев пропуснаха доста добри положения, а в последните минути спасяване на Николай Михайлов осигури точката на „лъвовете“. Преди това домакините изравниха след спорна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Станислав Костов.

Това е трето равенство между отборите на България и Черна гора. Срещата на „Васил Левски“ се игра пред близо 10 000 души, информира bTV.

В понеделник (25 март) „лъвовете“ гостуват на Косово.

Българите започнаха по-активно, а в 8-ата минута Тодор Неделев пропусна първата по-добра възможност в мача. Осем минути по-късно Страхил Попов в типичния си стил центрира по крилото към полузащитника на „Ботев“ Пловдив, но Неделев отново не успя да се разпише.

Черногорците бяха близо до откриване на резултата в 19-ата минута, но Николай Михайлов изби.

До края на първото полувреме „лъвовете“ записаха на сметката си още няколко пропуска след удари на Неделев, Георги Костадинов и Спас Делев.

Домакините започнаха мудно втората част и бяха наказани в 50-ата минута. Стефан Мугоша се шмугна между българските защитници и вкара за 1:0. Домакините отговориха с хубав удар от далечно разстояние на капитана Ивелин Попов, но над вратата.

В 61-ата минута късметът бе на страната на „лъвовете“. Мирко Иванич се озова на добра позиция, но след удара му топката мина покрай левия страничен стълб. Малко по-късно Ивайло Чочев получи контузия и бе принудително заменен от Страхил Попов.

В последните минути на срещата българите тръгнаха на щурм и в 81-ата минута получиха дузпа за нарушение срещу влезлия като резерва Станислав Костов. На повторенията обаче стана ясно, че нарушението е извън наказателното поле. С премерен удар Неделев изравни за 1:1.

В края Страхил Попов можеше да направи обрата пълен, но топката мина високо над вратата. С пропуск се отчете и Минчев, а в добавеното време Михайлов се отличи с добро спасяване.

Това е трето равенство между отборите на България и Черна гора.