close
България

Стефан Радев, кмет на Сливен: Предприятието „Градска мобилност“ все още не е налагало санкции на нарушители на паркирането в синята зона

Stefan-Radev

Предприятието „Градска мобилност“ все още не е налагало санкции на нарушители на паркирането в синята зона. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен кметът  Стефан Радев . „Постепенно се налагат правилата и имаше достатъчно време за адаптиране.”,  посочи кметът .

Прави се последен компромис към гражданите за налагането на санкции, тъй като голяма част от тях са подали заявления за издаване на стикери за преференциално паркиране по постоянен адрес, последният ден на изминалия месец. Срокът за издаване на въпросните стикери е 14 дни след подаване на Заявление по образец.

Номер 1344 е заработил нормално и е започнал да отчита приходи към общината, с изключение на проблем възникнал от страна на част от абонатите на Виваком. Системата не е приемала заплащане чрез СМС от клиенти на Виваком , които към момента имат просрочени фактури. ОП „Градска мобилност“ е алармирала БТК АД за възникналият проблем, от където са уверили че ще работят по премахването на тази пречка.

На новосъздадената улица пред Съдебната палата паркингът е номериран и ще бъде ползван за служебни нужди от съдебната палата и община Сливен. На него ще бъдат паркирани автомобили, които отговарят на чл.7а, а именно: Освобождават се от заплащане на цена за услуга по чл.5 ал.1 МПС на държавни институции, община и други организации на бюджетна издръжка, на които при необходимост и при възможност се отреждат служебни паркоместа. /focus-radio.net