close
България

Стефан Радев: Очаквам за Сливен през 2018 година повече видими резултати от управлението ни

Stefan-Radev

С пожелание 2018 година да е по-добра от всички досегашни започна първият за годината брифинг на кмета Стефан Радев. „Изпратихме една нелека година, изпълнена с много изпитания и предизвикателства. Очаквам през 2018 година видимите резултати от управлението да са много повече, за да се видят усилията ни да направим Сливен по-добро място за живеене“, каза кметът.

През 2018 година ще започнат всички проекти по инвестиционната програма, по интегрирания градски транспорт, ще се закупят нови автобуси, ще се изградят нови спирки, ще продължат дейностите по благоустрояване на поречието на река Асеновска. Предстои извършването на дейности в квартал „Република“ и ремонтирането на четири детски градини.

„В ход са и проектите, за които получихме средства от правителството – кръстовището на „Розова градина“, пробива на улица „Раковски“, инвестициите по уличната мрежа в по-малките населени места и реконструкция на булевард „Хаджи Димитър“, за която общината получи средства в края на 2017 година“, каза още Стефан Радев.

Той изрази и своите очаквания относно стартирането на  дейностите по саниране на жилищните блокове в града, за които общината вече има сключени договори.

„Очаквам когато времето позволи да се извършват активни строителни дейности, да започнат и дейностите по санирането. Тези са нещата, които очакваме да се случат през 2018 г. Паралелно, със всички тези дейности продължават  и усилията ни за финансово стабилизиране на общината и за увеличаване на приходите в общинския бюджет и за оптимизиране на разходите, които прави общината“.