close
Свят

Стоичков се извини на вицепремиера на Испания за нападките

hristo-stoichkov

Легендата на Барселона Христо Стоичков се извини за думите си по адрес на вицепремиера на Испания Сорая Саенс. Това се случи по мексиканската телевизия „Унивисион“.

Както е известно, Камата обвини 46-годишната Сорая Саенс де Сантамария, че дядо й, баща й и дори непълнолетния й син са последователи на Франко. Вследствие на това тя се закани да съди бившия футболист.

„Живял съм много години в Каталуния имам много приятели там. Това, което се случи беше демонстрация на франкизъм. Все още съм възмутен. Изображенията говорят сами по себе си. Кръв и насилие. Насилие срещу напълно невинни хора“.

„Единственото, за което искрено съжалявам е, че споменах сина на вицепремиера. С ръка на сърцето се извинявам за думите си. Съжалявам, че споменах детето на Сорая Саенс, което няма ни най-малка вина за случилото се в Каталуния“, добави Стоичков.

„Въпреки всичко, снимките показват всичко лошо, което се случи в Каталуния. Не понасям никой, който се отнася лошо с хората от Каталуния. Да живее Каталуния и нищо повече“, завърши легендарният футболист. /standartnews.com