close
България

Съботна работилничка: Моливник от кутия за яйца

rab_6-1

Прекрасни цветни моливници направиха участниците в съботната артработилница в Арт-център „Седем” в Сливен. По време на заниманието „РециклАРТ” малчуганите дадоха воля на въображението си и сътвориха чудесни моливници-гъсеници. За целта използваха картонени кутии за яйца, от които изрязаха отделните елементи. А после ги оцветиха с боички и направиха дупки за моливи и химикали.

Второто занимание даде възможност на децата да направят рисунка с отпечатъци. Първо си приготвиха отпечатъци от дунапрен в различни форми, които после напоиха с боички и отпечатаха върху картон.

В събота продължи и майсторският клас за начинаещи на възраст от 7 до 10 години с модератор Йордана Кунчева. Децата завършиха картините си от заниманието „Вихърът на танца” и започнаха подготовка за следващото занимание, наречено „Зимна приказка”.

Съботните арт-работилници за деца са част от основната програма за месеца на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.