close
Спорт

Събраха средствата за лечението на Стилиян

Stiliyan

Средствата за лечението на малкия Стилиян от Сливен, чиято съдба трогна цялата баскетболна общественост, вече са събрани. Другата добра новина е, че лечението върви по план и до края му остават още само два сеанса, съобщава BGbasket.com.

12-годишният баскетболист страда от рядко онкологично заболяване и трябваше да се подложи на терапии в клиника в Турция. Цената им обаче бе непосилна за семейството.

След като се разбра диагнозата на Стилиян, стотици негови връстници, техните родители, наставници и педагози откликнаха с най-различни инициативи в помощ на семейството му, започнало незабавна борба със заболяването.

Волейболният педагог от Сливен Живко Желязков организира кампания за набиране на средства, в която активно се включи главният мениджър на „Развитие“ Александър Александров. Дарявайки голяма сума за лечението, но и активно участвайки в различни инициативи, подкрепящи Стилко.

Последната бе благотворителен търг на фондация „Играй с Развитие“ за ретро автомобил играчка, който бе спечелен от Александров. Стилиян гостува на „Развитие“ заедно със семейството си – да си получи подаръка, картичка със специално пожелание и пари, събрани през последния месец от сътрудниците в корпорацията.

„Очаквам те на баскетболното игрище след оздравяването, ще си говорим за спорт, а не за болести“, обърна се Александров към новия си приятел.

Той покани момчето на уникалното шоу „Нощ на звездите“, което фондация „Енчо Керязов“ прави за талантливи български деца в столичната зала „Арена Армеец“. Тази година „Играй с Развитие“ е партньор на проявата, като е закупила две ВИП маси, на една от които ще седят деца спортисти – звездите на „Развитие“.