close
България

Съдът задържа под стража мъж за телефонна измама

syd

По искане на Районна прокуратура – Ямбол съдът задържа под стража Васко А. ( на 26г. от гр. Ветово, обл. Русе). Той е привлечен като обвиняем за това, че на 12.08.2017г. в гр.Ямбол, то съизвършител с Марин И., възбудил и поддържал заблуждение, чрез телефонно обаждане,  у възрастна жена от гр. Ямбол, че същата трябва да улесни полицейските органи в гр. Ямбол, за да заловят престъпници, като предаде на последните всички пари, които има в дома си и с това са й причинили имотна вреда в размер на общо 2305 лв., 60 евро и 50 британски паунда, които тя хвърлила на два пъти от балкона на жилището си в гр. Ямбол на 12.08.2017г. – престъпление по чл. 209, ал.1 от НК,  вр. чл. 20, ал.2 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Според прокурора, налице е обосновано предположение, че Васко А. е извършил престъплението, в което е обвинен. Прокурорът е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стажа Васко А.

Съдът  определи мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 2000 лв. спрямо втория обвиняем по досъдебното производство Марин И. ( на 44г.от гр.Ветово, обл. Русе).  Мотивът за определената мярка е влошеното здравословно състояние на обвиняемия.

Определението на Районен съд –Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.