close
България

С много настроение и музика беше открит ретро парадът в Сливен

retroparad

С много усмивки и музика официално беше открито тазгодишното издание на ретро парада в Сливен. На церемонията присъстваха спортната легенда Йордан Йовчев, рали-шампионът Крум Дончев, който беше част от журито, а за доброто настроение на жителите и гостите на града се погрижи българската блус звезда Васко Кръпката. Той, заедно с групата му „Подуене блус бенд“, изнесоха концерт от сцена на камион „ГАЗ“. Самият изпълнител също беше участник в събитието.

В тазгодишното издание на ретро парада в Сливен имаше участници от цяла България, както и от Чехия, Румъния, Сърбия и Гърция.

Дефилето на автомобилите из централните улици на града започна още преди обед. След това ретро колите бяха подредени за изложението на пл. „Хаджи Димитър“. А най-добрите получиха награди в няколко категории. Йордан Йовчев също отличи няколко от победителите. От тази година се въвежда и нова награда – „Ос-кар“, която е за най-добър сценичен костюм. Тя беше връчена от заместник-кмета Пепа Чиликова. Беше връчена и традиционната награда „Купата на кмета“.

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави всички участници в ретро парада.

„Общината помага на това мероприятие. То вече е едно от най-атрактивните в нашия календар. Истината обаче е, че то нямаше да се състои без ентусиазма и енергията на Валентин Дойчинов. Радвам се, че всяка година успявате да го надграждате и пожелавам всяка година то да става все по-голямо, докато не се превърне в най-голямото събитие за ретро автомобили в България“, каза кметът по време на награждаването на участниците.

В съпътстващата програма на събитието беше включен и конкурс за рисунка по темата ретро автомобили, с участието на ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“-Сливен.

Организатори на ретро парада са Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен.