close
България

С ремонта на Детска ясла № 14 в Сливен значително се подобряват условията за малчуганите

IMG_1276

Благодарение на ремонта, който извършва Община Сливен, значително се подобряват условията в Детска ясла № 14. Това е едно от детските заведения в централната част на града, което от години не е ремонтирано.

„Ремонтите включват дейности както на детската площадка в двора, така и на самата сграда. Близо 400 000 лева вече е сумата, която сме предвидили през различните етапи на строително-монтажните работи. Целта ни е да бъде максимално приветливо и комфортно за децата, които я посещават. Подобряване на условията в детските ясли и градини е един от основните ни приоритети“, каза кметът Стефан Радев, който посети обекта.

Строително-монтажните работи са свързани с вътрешен ремонт на трапезарията, санитарните помещения, приемните на четирите яслени групи, коридорите, преустройство на хранителния офис в една от групите и др. Дейностите включват подмяна на вътрешните врати, демонтиране на дървената облицовка по стените, шпакловане и боядисване на стените и таваните, както и подмяна на настилката в четирите яслени групи в помещенията, обособени за трапезария и хранителен офис.

Цялостно се обновяват всички санитарни помещения, като цялата стара санитария се подменя с нова, в свежи цветове. Ремонтира се и се подменя вътрешната ВиК инсталация. Заменят се съществуващите осветителни тела с нови енергийно ефективни LED осветителни тела, монтирани на стена или таван.

Към момента ремонтът продължава поетапно, като напълно завършени са две от яслените групи.