close
България

Трима непълнолетни са открити при полицейска операция в нощните заведения в Сливен

zavedenie

Не са допуснати инциденти, произшествия и нарушаване на обществения ред по време на студентския празник-8 декември, на територията на ОДМВР-Сливен. В дните преди и по време на празника са осъществени редица специализирани операции,  осигурено е полицейско присъствие в районите със струпване на повече хора с цел протичане на празника в добър обществения ред.

В дните 6-8 декември полицейски екипи на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са провели специализирани операции по противодействие на извършване на престъпни посегателства срещу имуществото, пътната безопасност, акции по линия „Наркотици“ и „Акцизи“.

РУ-Сливен отчитат 293 проверени автомобила, 381 лица, проверени 37 клубове, заведения, игрални зали и места за настаняване. Констатирани са 154 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за закрила на детето и Наредбата на Общината. Започнати са 10 досъдебни и бързи производства за употреба на алкохол, притежание и употреба на наркотични вещества. Трима непълнолетни, без придружител, са изведени от нощни заведения в град Сливен. На родителите и управителите на заведенията са съставени актове по ЗЗД. Иззети са 3 музикални уредби за нарушаване на тишината в село Сотиря. В акцията са участвали 38 служители, 12 полицейски автомобила и служители на РСПБЗН-Сливен.

В РУ-Нова Загора са извършили проверки на 238 лица, 194 автомобила, заведения и игрални зали. Съставили са 24 протокола за предупреждение по Закона за МВР, 4 полицейски разпореждания, 9 проверки за използване на пиротехника по ЗОБВВПИ. Констатирани са 84 нарушения, като 30 от тях са по Закона за движение по пътищата, 22 по Закона за българските лични документи. Съставени са 54 фиша.

Преди празника служители на РУ-Котел са издали предписания на местата за настаняване, заведенията и къщите за гости, като са осъществили контрол по спазването им. Не са установени сериозни нарушения. Не са допуснати инциденти и нарушаване на обществения ред. Извършени са проверки на 186 лица, 40 превозни средства, хотели, къщи за гости и заведения в Котел, Жеравна, Медвен и местата, на които се събират повече хора. Извършени са проверки за установяване на непълнолетни след 23,00 часа без придружител на обществени места и в заведения. Не са установени нарушения.