close
България

Увеличават се дарителите на Общинската хранителна банка в Сливен

DSC_8428

Голямо дарение постъпи днес в хранителната банка „Заедно за теб!“, организирана от Община Сливен. Компанията „КАЗАКОС И СИЕ“ ЕООД дари 1 палет олио и 1 тон картофи на стойност 1740 лева.

„Аз съм доволен от моята работа, имам възможност и се отзовавам. Трябва да помагаме на хората в нужда и това е един много добър начин. Нека, всеки който има възможност и желание, да не се колебае. Трябва да се реагира в такава ситуация“, каза собственикът Георги Казаков.

Ден след обявената кампания фирма „Джорджес 1990“ ЕООД направи първото голямо дарение в хранителната банка – брашно и леща на стойност над 1200 лева.

Междувременно и други компании, както и много граждани оставят продукти в зала „Васил Левски“, които след това се разпределят при нуждаещите се хора.

По инициатива на кмета Стефан Радев Община Сливен обяви кампанията „Заедно за теб!“ чрез създаването на Общинска хранителна банка в началото на седмицата. Тя има за цел да помага на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация. Всеки, който има възможност и желание, може да се включи като дари пакет с хранителни продукти от първа необходимост, включващи:

1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети. Могат да бъдат добавяни консерви и други хранителни продукти, но трябва да бъдат пакетирани, трайни и в срок на годност. Мястото, определено за доставяне на хранителните продукти, е зала „Васил Левски“ – всеки делничен ден от 9 до 16 часа. Продуктите ще се даряват приоритетно на хората, поставени под карантина и на останалите без работа заради епидемията.