close
България

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ стартира нова магистърска програма

universitet-prof.-asen-zlatarov

От тази година катедра „Компютърни системи и технологии“  в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас стартира магистърска програма „Информационни технологии в управлението и трансформацията на бизнес процеси“. Инициативата е на кмета Димитър Николов, председателя на борда на директорите на Българската аутсорсинг асоциация Станимир Николов и г-жа Магдалена Миткова, ректор на университета.

В програмата са предвидени 4 модула за придобиване на знания и умения в областта на информационните технологии и подготвяне на управленски екипи за аутсорсинг индустрията. Обучението ще бъде с комплексен и интердисциплинарен характер, насочено към придобиване на компетенции, свързани с изпълнение на проекти в аутсорсинг индустрията, бизнес комуникация, управление на човешки ресурси и работа в екип.

Програмата е предназначена за студенти, които ще търсят професионална реализация в сферата на информационните технологии и аутсорсинг индустрията. В нея се разгръщат както академичните, така и професионално-практическите аспекти на информационните технологии, в симбиоза с управлението и трансформацията на реални бизнес процеси.

Постигнат е баланс между специализирани курсове в областта на Интернет бази от данни, Софтуерни технологии, WEB технологии и Основи на управлението в аутсорсинг индустрията, Дигитален маркетинг, Предприемачество в сферата на информационните технологии и Системи за управление на ресурсите на предприятието.

Новото на тази програма е, че тя отчита изцяло нуждите на бизнеса. В разработването на учебния план, освен университетски преподаватели, участват активно и представители на Българската аутсорсинг асоциация, ЕРП академи и Консултативния съвет за развитие на информационните технологии и аутсорсинг индустрията към кмета на Община Бургас, а в самия обучителен процес активно ще се включат и представители на международни компании в областта на ИТ и аутсорсинга.

Магистърската програма е в два варианта. Първият е предвиден за бакалаври  и магистри, завършили икономически специалности, като обучението е 4 семестъра, а вторият за бакалаври от техническите специалности и е с продължителност 3 семестъра.