close
Спорт

Успехът у дома направи Григор 12-и в света

grigor-dimitrov

Григор Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглиста и вече е под номер 12 в подреждането. Българският тенисист спечели турнира „София Оупън“ пред родна родна публика, а спечелените точки бяха достатъчни да се класира преди Томаш Бердих.

Във финалния мач на надпреварата, подкрепян от над 12 хил. зрители по трибуните на „Арена Армеец“, Григор победи белгиеца Гаел Монфис с 2:0 сета. В обновената ранглиста двамата тенисисти са разделени от само 110 точки, в полза на съперника на Димитров, който е 11-и.

Тази разлика може да бъде стопена още в края на настоящата седмица, ако българинът се представи добре на предстоящия турнир в Ротердам. Първият съперник на Димитров в Холандия е Миша Зверев, който е 34-ти в новото подреждане. На четвъртфиналите пък е възможен трети за годината сблъсък с Гофен след София и Мелбърн.

В топ 10 на ранглистата има само едно разместване. Носителят на 18 титли от Големия шлем и актуален победител на Откритото първенство на Австралия – Роджър Федерер, измества Гаел Монфис от деветата позиция. Водач продължава да бъде Анди Мъри, следван от Новак Джокович, Стан Вавринка и Милош Раонич. /bTV