close
България

Успешна година отчитат от ЦПЛР – Котел

IMG-d7141559ba32be251b93bc15134e0264-V

С празничен концерт-спектакъл „Зима в гората“ завърши годината за групите и съставите към Центъра за подкрепа за личностно  развитие – Котел. В съвместната концертна програма на ЦПЛР – Котел и  НЧ „Съгласие – Напредък 1870“, участие взеха 128 деца. Специални гости на събитието бяха инструменталната група от идиофонни инструменти към СУ „Георги Ст. Раковски“ – Котел и фолклорната група към ОУ „Кап. П. Пармаков“, с. Градец.

„Искам да изкажа огромна благодарност към висичи деца, които положиха толкова усърдие и старание по време на репетициите ни през годината. Изпращаме наситената с участия и културни събития 2017-та година, за да можем догодина да осъществим още по-интересни и разнообразни начинания през новият творчески сезон“, каза директорът на ЦПЛР – Котел, Красимира Софенкова.

„Светлината на големия християнски празник – Рождество Христово, е своеобразен преход между това, което е вече в историята и онова, което предстои“, посочи още тя и допълни, че екипната работа на съставите и техните ръководители е в основата на успехите на детско-юношеските състави в цялата община.

От ЦПЛР – Котел припомниха, че тази година, групите и съставите им са имали участия в празнични програми и културни прояви из цяла България. Фолклорната група „Цветна дъга“ и танцовия състав „Изворче“,  са били неизменна част и от културния календар на община Котел. Също така те са взели участие и в фестивалите за детско творчество на градовете София, Перник, Нова Загора, Несебър, Лясковец и други, като са се върнали с призови отличия.

Директорката на ЦПЛР – Котел подчерта, че тази година Центъра е успял да обхване широк кръг деца от различни възрастови групи и изрази надежда, че обединените усилия на всички и през 2018-та година ще са за едно по-добро „утре“ за децата от община Котел.